Kръглошлифовъчна машина
G32P/ G38P/ G45P CNC

Тяло
Силно оребреното призматично тяло е отлято от Meehanite, което осигурява превъзходна якост и устойчивост на машината. Оптималното разстояние между направляващите осигурява отлична опора на масата за повишаване на точността и повторяемостта на позициониране по ос Z.
Предно седло
Предното седло е проектирано изключително здраво. В него на прецизни лагери е монтиран шпиндел, оборотите на който се регулират електронно. Предното седло може да се завърта до 90˚ обратно на часовниковата стрелка и до 30˚ по часовниковата стрелка при извършването на различни операции. Комбинацията от подвижен и неподвижен шпиндел позволява бърз преход от работа с център към работа с патронник и обратно. Капака с двойно маслено уплътнение предотвратява проникването на охлаждаща течност в предното седло.
Задно седло
Конструкцията на задното седло е изключително здрава. Установената в корпуса от Meehanite закалена пинола от легирана стомана е проектирана за използването на  център МК3 за G32P/G38P. Като опция се предлага и пинола с хидравлично управление за по-бързо установяване и снемане на детайла.
Шпиндел на шлифовъчния диск
Комбинацията от хидростатични и хидродинамични лагери, заобиколени от маслен филм с високо налягане, елиминира контакта метал-метал, осигурявайки висока устойчивост, както и висока ефективност на затихване на вибрациите. Блокирането на превключвателя за налягане предотвратява стартирането на шпиндела, докато се установи налягането на маслото. Блокирането на превключвателя за налягане също спира шпиндела, когато налягането на маслото се понижи. И двете функции осигуряват висока точност и по-дълъг живот на шпиндела.
Супорт
Както двойните V-образни, така и плоските направляващи са ръчно шабровани и покрити с Turcite. Смазването им е автоматическо. Преместването се осъществява с помощта на прецизна сачмено-винтова двойка и АС сервомотор и има линейна обратна връзка с точност 0,001 мм. Тази комбинация позволява плавно движение на супорта, което осигурява по-дълъг живот и висока точност на позициониране и повторяемост. Увеличените дренажни канали, разположени по правилен ъгъл под основата на супорта помагат за контрола на температурните разширения и  осигуряват бързо стичане на охлаждащата течност, която в големи количества се използва при тежки режими на шлифоване.
Работна маса
Работната маса има специална много здрава конструкция и се движи по маслен клин без контакт на метал с метал. Автоматичната смазочна система работи непрекъснато, за да осигури плавно движение и висока точност. Точността и повторяемостта на позициониране се обезпечават от АС сервомотор и прецизна, предварително натегната сачмено-винтова двойка. Завъртането на масата позволява бързи корекции, а също така и шлайфането на конуси.
Система за автоматично смазване
Направляващите, сачмено-винтовите двойки и шпиндела са непрекъснато смазвани от системата за автоматична смазка, което им осигурява по-дълъг експлоатационен живот. Системите за охлаждане и смазване и хидравликата са отделени от машината, за да се елиминират вибрации от тях, а също и топлинното им влияние.
Система за автоматизация
Системата за автоматизация може да бъде настроена с широк избор от допълнително оборудване като автоматично устройство за определяне на външния диаметър, контрол на луфтовете, контрол на сривовете и измервателна щека за осево позициониране.
Устройство за вътрешно шлифоване (опция)
Установеното на шарнири устройство за вътрешно шлифоване лесно и бързо се установява в работно положение. Безопасността се осигурява от патентованото заключващо устройство, което не позволява устройството за вътрешно шлифоване самостоятелно да се премества в работно положение.

Технически параметри Ед. G32P  G38P G45P 
Разстояние между центрите mm  500, 600, 750, 1000, 1500
Максимален диаметър На шлифоване mm Ø300 Ø360 Ø430
Максимално тегло на детайла между центрите kg 150
Размер на шлифовъчния кръг mm Ø510 x 50 x Ø152.4
Обороти на шлифовъчния диск rpm 1390
Максимална периферна скорост m/min 1800
Ъгъл между надлъжните и напречните направляващи deg 90°
Максимална скорост на подаване на супорта m/min  4
Максимален ход на супорта mm 225
Минимална стъпка на подаване mm Ø0.001
Обороти на шпиндела на предното седло rpm 30~350
Конус на шпиндела на предното седло MК 4 (опция: МК 5)
Тип на шпиндела на предното седло Фиксиран и Въртящ се
Диаметър на отвора на шпиндела на предното седло mm Ø23
Ход на пинолата на задното седло mm 25
Конус на пинолата на задното седло MК 4 (опция: МК 5)
Бърз ход на масата m/min 10
Минимална стъпка на подаване на масата mm 0.001
Ъгъл на завъртане на масата (обратно на час. стрелка) deg до 9° (РМЦ 500 и 600),
до 7° (РМЦ 750 и 1000),
до 5° (РМЦ 1500)
Двигател на шлифовъчния диск kW 7.5 (опция: 10)
Двигател на предното седло kW 2
Мощност на помпата за смазване kW 0,19
Мощност на хидравличната помна kW 1,5
Мощност на помпата за охлаждане kW 0,19
Мощност на серво-двигателя за ос X kW 1.2
Мощност на серво-двигателя за ос Z kW 1.2
Нето тегло (полузатворена) при РМЦ 750мм kg 5800
Бруто тегло при РМЦ 750мм kg 7000
Опаковъчни размери при РМЦ 750мм mm 3780x2300x2040
 • Устройство за статично балансиране на диска
 • Датчик за проверка на целостта на шлифовъчния диск
 • Прибор за активен контрол
 • Шпиндели за вътрешно шлифоване
 • Дорник за балансиране на диска
 • Ръчно цангово устройство 5C
 • Цанги тип 5C
 • 3-челюстен спирален патронник
 • 4-челюстен патронник
 • 4-челюстен спирален патронник
 • Преходен фланец за патронник
 • Двуточков неподвижен люнет
 • Tриточков неподвижен люнет
 • Цифрова индикация по ос Z
 • Допълнителен шлифовъчен диск
 • Допълнителен фланец за шлифовъчния диск
 • Регулатор на температурата на маслото
 • Разделител на маслото от охлаждащата течност

ЗАПИТВАНЕ ЗА МОДЕЛА