page-header

СУБЛИМАЦИОННИ ТРАНСФЕРНИ ФУРНИ

СУБЛИМАЦИОННИ ТРАНСФЕРНИ ФУРНИ
Фурната е специално проектирана за процеса на трансфер, който работи с принципа на сублимация, за да придаде дърво, мрамор или специални ефекти на външната повърхност на алуминиевите профили и листове. Моделът върху полиестерен филм се прехвърля върху външната повърхност на предишните основни прахово боядисани алуминиеви профили или листове, като се използва вакумно приложение и топлина. Система за прехвърляне на дървесни ефекти се състои от количка със специални вакумни глави, система за вакумна помпа, сублимационна фурна с циркулационна система и напълно PLC система за управление.

ПРИНЦИП НА РАБОТА
Основните прахово боядисани профили, пакетирани с полиестерно фолио с желания модел, се фиксират към вакуумните глави от двете отворени страни и с помощта на вакумния клапан въздухът се засмуква от вътрешната страна на торбата, където се намират детайлите, за да се поддържат докосване на филма към повърхностите на детайла. Всички профили се вакумират по същия начин. След като нанасянето на вакум приключи, с натискане на бутона “Старт” носителят отива във фурната. Вакумната помпа работи постоянно, докато носителят е във фурната, за да осигури максимална ефективност при прехвърлянето. В края на периода на втвърдяване носителят автоматично излиза от фурната. Система за сгъстен въздух започва да издухва въздуха в торбите, за да осигури незалепване на филма от профилните повърхности.
Приложението е ефективно и се извършва за кратко време.
Има вакумна мембранна рамка, специфична само за нанасяне върху алуминиеви листове. Технологията за пренос на дървесни ефекти може да се приложи и върху повърхностите на стоманените врати.